Ga naar de inhoud
Home » Reiki

Reiki

Ferry geeft Reiki aan een manReiki is een alternatieve geneeswijze waarbij de energiestroom kan worden gestimuleerd om zo het lichaam, geest en emoties in balans te brengen. Reiki wordt vaak gebruikt voor stressvermindering, pijnvermindering en het verbeteren van de algehele gezondheid. Er wordt gebruik gemaakt van handposities om de energie door te geven en dit kan op afstand of rechtstreeks op of boven het lichaam van de ontvanger.

Zo ver de officiële omschrijving. Wat doe ik met Reiki?

Ieder mens heeft een zelf herstellend vermogen. Een snee in je vinger geneest vanzelf. Reiki stimuleert dit vermogen. Veel mensen ervaren overigens de kracht van Reiki zonder dat ze het zelf weten. Wanneer je ergens pijn hebt leg je vaak zelf je hand al op die plek. Dit geeft rust en meestal ook verlichting.

Bij een reiki behandeling lig je op de behandeltafel. Schoenen uit, verder raad ik aan om comfortabele kleding aan te trekken. Je krijgt een deken om je extra warm te houden en verder hoef je alleen maar te liggen en te genieten.

Ik ga bij het geven van Reiki uit van mijn intuïtie, jij en ik voelen vanzelf wanneer we daar zijn waar een blokkade zit of waar je teveel energie verliest. Je zult merken dat mijn handen op die plek (of daarboven) je naar meer rust zullen brengen.

Ook kan ik gebruik maken van klankschalen. Dit zal vaak in het begin van de sessie gebeuren. Een schaal bij je hoofd, een schaal bij je voeten en soms een schaal op je lichaam, afhankelijk van wat we willen bereiken en vooral ook, wat prettig voor jou is! Het aanslaan van de klankschalen brengt je in een diepere ontspanning en tegelijk kunnen ze door de trillingen helpen om los te laten.

Na een Reiki sessie zal ik, sowieso wanneer ik de klankschalen heb gebruikt, de koshi gebruiken. Dit is de bamboe windvanger welke je op de afbeelding kunt zien. Deze geeft een heerlijk geluid dat we associëren met opladen.

Een klant kwam onlangs bij me met de vraag om zich met Reiki weer meer te kunnen ontspannen, meer veiligheid in haar lijf te kunnen ervaren. Tijdens de sessie hebben de tranen rijkelijk gevloeid, heeft ze veel los kunnen laten en na afloop zei ze: “Het voelt als diepe ontspanning, als thuiskomen in mijn lijf”.